Kwartiermaker

Waar de FG alleen controleert en adviseert en dus geen uitvoerende werkzaamheden oppakt, doet een kwartiermaker dit laatste wel. De kwartiermaker heeft net als de FG kennis van de AVG wet- en regelgeving, maar kan een organisatie ook ondersteunen bij praktische zaken. Te denken valt dan aan het inrichten en invullen van het verwerkingsregister en datalekregister, het adviseren in het te ontwikkelen privacy beleid en het opstellen van een privacyverklaring. De kwartiermaker werkt nauw samen met de FG en een ingerichte AVG werkgroep.

Wanneer kies je voor een kwartiermaker?

Een voorbeeld: je bent een éénpitter in het onderwijs en hebt slechts 1 locatie met ongeveer 200 leerlingen. Je bent verplicht gesteld om te voldoen aan AVG wet- en regelgeving en kiest ervoor om jezelf in te schrijven als FG bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Je hebt alleen niet voldoende deskundigheid en tijd om aan alle verplichtingen te voldoen. Je bent dus op zoek naar extra, professionele ondersteuning.

Is bovenstaand voorbeeld herkenbaar voor jouw school, jouw situatie? Laat het ons weten. We gaan graag met je in gesprek om onze dienstverlening aan te laten sluiten bij de specifieke behoefte van jouw organisatie.


Meer weten?


BUY NOW